Βρίσκεστε εδώ : Skip Navigation LinksΑρχική Σελίδα : Προϊόντα και Υπηρεσίες : ALPHATRADE : Υπηρεσίες με Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας

Υπηρεσιές Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας

Μέσω των υπηρεσιών ALPHA WEB TRADING και ALPHA MOBILE TRADING μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το επίπεδο ασφαλείας των συναλλαγών σας, εφόσον το επιθυμείτε, κάνοντας χρήση της υπηρεσίας «Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας», για συναλλαγές όπως:

Εισαγωγή εντολών Αγοράς – Πωλήσεως στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Να συμμετέχετε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να απαιτείται η κατάθεση του ποσού από εσάς σε Κατάστημα της Alpha Bank

 

..και όλα αυτά με τη μέγιστη ασφάλεια που σας προσφέρουν τα συστήματα της Alpha Finance
και η χρήση της Συσκευής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας

Ενεργοποίηση των υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας
Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, αρκεί να καταχωρήσετε σχετική αίτηση μέσω του ALPHA WEB TRADING (μενού «Το προφίλ μου» - επιλογή «Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας»), μέσω της Alpha Finance - Υπηρεσία  Εξυπηρετήσεως Πελατών ή μέσω των Καταστημάτων της Alpha Bank. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αιτήσεώς σας, θα σας αποσταλεί η «Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας». Μόλις την παραλάβετε, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία. 

Αναλυτικές πληροφορίες για την εκτέλεση των συναλλαγών που σχετίζονται με τη διαχείριση των «υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας» (αίτηση για ενεργοποίηση των υπηρεσιών, ενεργοποίηση των υπηρεσιών, προσωρινή απενεργοποίηση συσκευής, συγχρονισμός συσκευής, απενεργοποίηση των υπηρεσιών) θα βρείτε εδώ.

Πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών θα βρείτε εδώ.

Η συσκευή και η λειτουργία του Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας

 

Η συσκευή συνδυάζει την αυξημένη ασφάλεια και την ευκολία στην εκτέλεση των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών. Είναι μικρή (έχει μήκος μόλις 6 εκατοστά), ελαφριά και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της φτάνει μέχρι τρία (3) έτη.

Με την ενεργοποίησή της, συνδέεται μοναδικά με το χρηματιστηριακό κωδικό σας. Με το απλό πάτημα του πλήκτρου της, παράγεται με σύνθετο αλγόριθμο ένας εξαψήφιος «κωδικός» αριθμός μιας χρήσεως (ο «Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας»). Ο αριθμός αυτός εμφανίζεται και παραμένει στην οθόνη της για 30 δευτερόλεπτα, προσφέροντάς σας αρκετό χρόνο για τη συμπλήρωσή του στις συναλλαγές σας. Θα χρησιμοποιείτε τον «Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας» για την είσοδό σας στις υπηρεσίες ALPHA WEB TRADING και ALPHA MOBILE TRADING ώστε να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις συναλλαγές (Αγορά/Πώληση και συμμετοχή σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου) . Το σύστημα της Alpha Finance επιβεβαιώνει κάθε φορά τον «Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας» και με τον τρόπο αυτό πιστοποιεί, κατά την είσοδο σας, ότι προέρχεται πράγματι από εσάς, τον κάτοχο της συγκεκριμένης συσκευής.
Για την ομαλή λειτουργία της συσκευής και των υπηρεσιών, φροντίστε να:

  • Μην πιέζετε άσκοπα το πλήκτρο παραγωγής πρόσθετου κωδικού ασφαλείας διότι υπάρχει πιθανότητα να «αποσυγχρονιστεί» η συσκευή σας.
  • Μην παραβιάζετε με κανέναν τρόπο τη συσκευή σας, διότι καταστρέφεται αυτόματα ο εσωτερικός μηχανισμός παραγωγής κωδικών (η μπαταρία είναι μιας χρήσεως και δεν αλλάζει).

Λειτουργία του ALPHA WEB TRADING και ALPHA MOBILE TRADING χωρίς τη Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας
Μπορείτε να πραγματοποιείτε «Είσοδο» στις υπηρεσίες ALPHA WEB TRADING και ALPHA MOBILE TRADING μόνο με τον «Κωδικό Πελάτη» και τον «Μυστικό Κωδικό» PIN. Στην περίπτωση αυτή θα έχετε πρόσβαση μόνο σε πληροφοριακού τύπου οθόνες και όχι σε οθόνες διενέργειας συναλλαγών (π.χ. Αγορά και Πώληση κλπ).

Απώλεια της Συσκευής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας 
Αν χάσετε τη συσκευή, μπορείτε μέσω του ALPHA WEB TRADING να απενεργοποιήσετε τη χρήση των υπηρεσιών με Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας και, αν επιθυμείτε, να κάνετε νέα αίτηση επικοινωνόντας με την Υπηρεσία Εξυπηρετήσεως Πελατών στο 210 3705 700. 
 
H ασφάλεια στις συναλλαγές σας εξαρτάται και από εσάς
Η συσκευή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρίτον για εκτέλεση συναλλαγών, παρά μόνο αν γνωρίζει και τον «Κωδικό Συνδρομητή» και τον «Μυστικό Κωδικό» σας. Για αυτόν τον λόγο, για την ασφάλειά σας:

  • Να απομνημονεύσετε τον Κωδικό Πελάτη και τον Μυστικό κωδικό PIN του ALPHATRADE και να μην τους φυλάσσετε μαζί με τη συσκευή.
  • Να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας προγράμματα προστασίας από ιούς (Firewall, Antivirus, Antispyware).

Για συνήθη ερωτήματα σχετικά με τις υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας πατήστε εδώ